header-overige1.jpg

De firma Robbelien in Swalmen is een gespecialiseerde leverancier van keramische grondstoffen en materialen voor creativiteitsontwikkeling. Door het jaar heen geef ik  hier diverse soorten workshops. Het betreft technische onderwerpen als:

  • klei- en Kleurtechnieken (theorie en praktijk)
  • maken van gipsmallen en de verschillende toepassingen daarvan
  • opbouwen en inkleuren van een keramisch beeld
  • speksteen hakken, snijden en polijsten

De workshops duren veelal één of twee dagdelen. De data hiervan en andere gegevens zijn te vinden op de site van Robbelien (zie onder 'Links').

Voor bedrijven, vriendengroepen, familie- of kinderfeestjes kunt u in overleg met mij een workshop op maat samenstellen van een halve of hele dag. Allerlei twee- en drie dimensionale werkvormen zijn daarbij mogelijk, zowel keramische technieken als schilderen, speksteen hakken en polijsten, land-art of een eigen verzoek.

Het doel kan zijn om samen een object te maken bijvoorbeeld voor een jubilaris of in het kader van teambuilding voor uw bedrijfsruimte of juist meer individueel. Deze workshops kunnen plaatsvinden in het atelier in Swalmen maar ook op een door u zelf gekozen lokatie. Voor meer informatie of een offerte kunt u een folder aanvragen via het contactformulier. Zie ook de foto's hieronder en het hoofdstuk 'Arrangement'.

In de ECI Cultuurfabriek in Roermond en het Kunsten Centrum Jerusalem in Venray geef ik ook keramiek cursussen zoals hierboven omschreven. In Roermond betreft het cursussen van 2x12 (do middag) of 24 lessen (ma avond) van 2,5 uur. In Venray zijn de cursussen (24 lessen) op dinsdag middag en -avond en duren telkens drie uur.
Inhoudelijk is de cursus gelijk aan die in het atelier. Voor meer informatie en aanmelding kunt u op de websites van deze instituten terecht.

De cursus Keramisch Vormgeven in mijn atelier in Swalmen start twee maal per jaar (september en januari), omvat telkens 12 lessen op vrijdagochtend van 2,5 uur en is gericht op het keramisch sculptuur. Van kneedbare klei tot gebakken product, al dan niet ingekleurd met kleurstoffen als glazuren, oxides, engobes en pigmenten.

Het doel is om cursisten onder begeleiding hun eigen spoor in vormgeving te leren ontdekken en te ontwikkelen tot een eigen vormentaal. Keramiek is een tamelijk technisch vak. Daarom zullen de lessen met name in het begin vrij strak geleid worden. Er is aandacht voor opbouwtechnieken, het ontstaan van een huid en eigen handschrift, kleurtechnieken en het stookproces. Daarnaast komen uiteraard vorm- en beeldaspecten aan bod en in de laatste fase de inhoudelijke kant van het werk: wat wil je zeggen of laten zien met je beeld? Wat voeg je met je vormgeving toe aan het plaatje van de werkelijkheid? Een inspirerende zoektocht die nooit ophoudt, vol technische en beeldende uitdagingen binnen de veelzijdige discipline: keramiek!

Voor meer informatie of aanmelding kunt u een bericht sturen via het contactformulier.